top of page
satbuje202305ff.png

Satsang u Bujama, 6.5.2023 u 18:00

GDJE: Trg slobode 2, Buje

KADA: 6.5.2023 u 18:00 sati

KOTIZACIJA: Donacije bez obaveze

OBAVEZNE PRIJAVE NA: aleksandergk@gmail.com,


+385 91 614 8 358

 

 

Duhovni učitelj mi je jednom rekao: „Sve intelektualno shvaćaš, ali sada moraš dušu predati tome.“

U središtu našeg biča prebiva diamant, otkrivaju ga oni koji imaju hrabrost zaroniti duboko u dubine svoga bića. Potrebno je okrenuti se od svega što nam je poznato, kako bi to otkrili.


To nije neki objekt već suština našeg života. Tko to spoznaje, taj se oslobodio patnje.

Oslobađanje od patnje je svrha svakog duhovnog rada, Satsang je jedno od mjesta, na kojem se to postiže. Mjesto gdje iluzije padaju i na kojem se ulazi u Sebe.

Dobrodošli ponovo na Trg slobode 2 u Bujama, mjesto gdje se Oslobađate i Budite.

Satsang v Ljubljani, 25.2.2023

KJE: Ul. Jožeta Jame 12, 1210 Ljubljana (Sati center, nad Fordovim salonom 2. nadstropje)

KOTIZACIJA: neobvezne donacije

OBVEZNE PRIJAVE NA: aleksandergk@gmail.com


041/76 82 79

Dandanes se srečujemo s poplavo duhovnih in terapevtskih smeri in tehnik. Vsepovsod delavnice in seminarji. Kar je lepo, človeštvo se prebuja in človek se vse bolj zaveda, da zunanje ni tisto, kar ga lahko osreči, ampak je sreča znotraj, v samem človeku. Vendar človeški ego je zdelo pretkan, in hitro najde nadomestilo za prejšnje hlastanje po materialnem. Sedaj išče duhovno, nekaj mističnega, nekaj posebnega, nekaj ultimativnega – nekaj, kar bo ultimativno oplemenitilo njegov občutek vrednosti.

Satsang ni nič od tega. Nekateri, ki redno prihajajo na Satsange, morda mislijo, da jaz posedujem nekaj, kar oni nimajo. Neko posebno znanje, milost, moč… Resnica je ravno nasprotna. Jaz sem vse izgubil, vse tisto, česar se človek tako obupano oklepa. In najbolj se oklepamo prav občutka in misli „Jaz“, da jaz obstajam kot entiteta, ki je ločena od ostale kreacije. Iz tega seveda sledi občutek nezadostnosti in ideja, da bi moral nekaj dobiti, nekaj doseči….

To kar pišem, pišem iz lastne izkušnje. Tudi sam sem celo življenje iskal in neuspešno taval od seminarja do seminarja, od delavnice do delavnice. Dokler nisem v Indiji prišel na Satsang. Ta trenutek je bil konec vsega. Jasno je bilo, da mi in treba nič več narediti ali doseči, ker sem videl, da sem popolnoma in več kot dovolj kot to kar že sem. In na Satsangu sem bil povabljen, da to ker sem z radovednostjo raziščem. Tukaj so se odprla vrata v neskončnost….

Vljudno vabljeni na Satsang tudi vi, skupaj bomo raziskovali „kako globoko vodi zajčja luknja“

satlj20232.png

Satsang u Bujama, 7.1.2023

Čovjek uvijek traži nešto; novac, uspjeh, partnera, društvo, osobnu rast i napredak ili duhovno oslobođenje. Traženje izlazi iz osjećaja nedostatka, koji je temelj svake ego strukture. Traženje je patnja, zato što nekada dobivamo to što tražimo, a nekada ne, to je več po zakonu prirode. I ako dobijemo ono što želimo, zadovoljstvo ne traje dugo, vrača se uvijek osjećaj praznine i nedostatka – ciklus se tako ponovi.

 

Traženje za duhovnim oslobođenjem, odnosno traženje za prestankom traženje, po toj logici je jedino traženje, koje ima smisla. To je ustvari plemenito traženje, koje nas vodi iz ciklusa, kojeg neki nazivaju samsara. Ali i dalje je to traženje, koje uzrokuje patnju. Ego ne može napraviti ništa, kako bi sebe uništio jer je lukav protivnik, koji se nikada ne predaje. Protivnik samoga sebe. Rastapanje energije traženja događa se samo kroz milost, kod tragaoca, koji ima istinsku želju za oslobođenjem i koji se spreman svoj život za to dati. Satsang je jedno od mjesta, na kojima je ta milost uvijek prisutna. Ta milost je ustvari milost našeg sebstva, ali iz poznatog razloga je u svakodnevnom životu ne prepoznajemo uvijek.

 

Na satsangu prepoznajemo tu milost kao samu srž naše biti, kao nešto, od čega nikada nismo bili odvojeni. To je radostan povratak kući, u naše sebstvo.

 

GDJE: Trg slobode 2, Buje

 

KADA: 7.1.2023 u 17:00 sati

 

KOTIZACIJA: Donacije bez obaveze

 

PRIJAVE: aleksandergk@gmail.com, +385 91 614 8 358

sat2023.png

Satsang u Bujama, 3.12.2022

Duboko u čovječjem srcu osjeća se poziv prema nečemu što je neopisljivo veće od nas i od našeg života. To je odgovor na sve naše želje i aspiracije i na sva pitanja, koja sebi postavimo. Sve što tražimo, več je u nama, več je tu. Potrebno je samo, da naš um, koji bez prestanka analizira i brine, samo za trenutak se ugasi, samo za djelić trenutka. I u tom trenutku prepoznajemo to, što je uvijek bilo prisutno. To ja naša prava bit, iz koje izlazi mir, radost i ljubav. Jedan put, kada to prepoznamo, možemo se odlučiti predati naš život za to. Žrtvovati sve što je staro i lažno, dozvoliti da sve to izgori u vatri istine. Onda mir, radost i ljubav postanu naša jedina realnost. Napokon prestanemo sa traženjem i sve što nam je potrebno crpimo iz beskonačnog unutarnjeg izvora, koji nije odvojen od nas samih. Mi smo to i uvijek smo to bili.

 

GDJE: Trg slobode 2, Buje

KADA: u subotu 3.12.2022 u 17.00 sati

 

KOTIZACIJA: donacije bez obaveze

PRIJAVA: aleksandergk@gmail.com 

091 614 8358

banner buje.png

Satsang in Ljubljana, 18.11.2022.

ljsat.png

Satsang will take place every second Saturday at 7 PM, starting on 10.9.2022. Location is Umberta Gorjana 4, Grožnjan. Usually it is held in Croatian language but occasionally will be arranged in English language also.

IMG_6721.JPG

23.7.2022. u 19:00, ul. Umberta Gorjana 4, Grožnjan -  Zadnji u ciklusu od 7 seminara – PROSVETLJENJE - MIT ILI MOGUČNOST ZA SVAKOGA?

9.7.2022. -  6. u ciklusu od 7 seminara – O MEDITACIJI

Picture 1.png

25.6.2022

 

SATSANG SA SAŠOM - SREĆA I MIR, KOJI NE PROLAZE

5. u ciklusu od 7 seminara – Anksioznost i ostale neuroze

Nastavlja se ciklus vrlo intenzivnih i transformativnih seminara u Grožnjanu. Na zadnjem Satsangu su bile dinamike toliko intenzivne, da se nismo ni dotakli teme, koja je bila predodređena. U vatri istine je izgaralo sve ono, što nije dio prirodnog toka života nego predstavlja našu fiksaciju ega. Ego (grčka riječ za Ja), je nešto što ne postoji samo po sebi nego je samo ideja u našim mislima, popraćena sa energetskim osjećajem odvojenosti od kreacije. Pošto nema prave temelje, on se brzo uhvati u zamke, koje postavi sam sebi.

Kad taj osjećaj odvojenosti otpadne, nastavlja se prirodni životni tok, tok užitka i bola koji je impersonalan, bez mentalno određenog smisla, odnosno je smisao života život sam, kao što je netko spomenuo na zadnjem Satsangu. To je život pun radosti, mira, i ljubavi.

Satsang je intenzivni duhovni seminar na kojem upoznajemo svoju istinsku prirodu, koja je mir i radost.

Tokom našeg života, nekad dolazimo u situaciju, kad shvatimo, da nam svi naši uspjesi do sada nisu donijeli ono, što smo cijeli život istinski tražili. Rijetki su oni, koji su u tom trenutku spremni okrenuti se od svega što im je poznato, kako bi se suočili sami sa sobom i napokon došli do samospoznaje.

Na satsangu će svaki pojedinac imati priliku istražiti, koje su to prepreke, koje je sam kod sebe izgradio i koji stoje na putu do njegove sreće. U vatri istine izgara sve, što je lažno, ostaje samo ono što je neuništivo, to je naše istinsko sebstvo. To je pravi put za one, koji su spremni hrabro pogledati u sebe i oslobodite se od iluzije odvojenosti. Iskreni tragaoc napokon nalazi ono što je uvijek tražio, to su mir, ljubav i radost, koji ne prolaze.

Ovo će biti peti u ciklusu od 7 seminara u Grožnjanu.

TEME INTERAKTIVNIH SEMINARA:

1) Uvodni seminar - Sreća i mir, koji ne prolaze

2) Partnerstvo

3) Posao i financije

4) Rano djetinjstvo i trauma

5) Anksioznost i ostale neuroze

6) Meditacija

7) Prosvjetljenje - mit ili mogućnost

Teme su organizirane tako, da se učesnika postepeno vodi prema duhovnom oslobađanju i sve dubljemu upoznavanju samoga sebe. Naravno seminari su fleksibilni i na kraju se često završi kod neke druge životne tematike, sve teme su međusobno jako povezane, kao što je sve u našem životu.

Moguće je posjetiti sve seminare ili samo jednog od njih, po želji naravno.

Seminar će voditi Aleksander Grunčić Krajnc, doktor medicine, koji se bavi kliničkom hipnoterapijom. Aleksander je posvetio veći dio svog života upoznavanju samog sebe, životni put ga je vodio do mnogih duhovnih učitelja širom svijeta. Vlastitu samospoznaju sa radošću dijeli sa svojim klijentima i sa svim ljudima oko sebe.

Prijava i dodatne informacije na:

aleksandergk@gmail.com

+385 91 6148 358

+386 41 768 279

Trajanje seminara: 2-3 sata

Kotizacija: donacije bez obaveze

GDJE: Ul. Umberta Gorjana 4, Grožnjan

KADA: 25.6.2022 u 19:00 sati

satsang3.png
4.satsang.png
satsangfinall.png
bottom of page